Hondenmassage

Heeft jouw hond last van stress in het hoofd en/of lichaam of is er sowieso  een probleem in het lichaam dan kan hondenmassage helpen om weer in balans te komen.

 

Heeft jouw hond last van zijn lichaam?

Bijvoorbeeld door een ongeval of na een operatie dan kan massage de hond heel goed begeleiden.
Heel vaak hebben honden last van hun lichaam, dit kan je zien door een onregelmatige pas, mank lopen, onregelmatigheden in de vacht, maar ook als de lijn van de rug niet recht is.
Ook voor oudere honden is massage heerlijk om de spieren te ontspannen, gewrichten te ondersteunen, het lichaam goed doorbloed te houden en natuurlijk om alle afvalstoffen af te voeren.

Heeft jouw hond door welke reden dan ook stress?
Dan is vaak het zenuwenstelsel in onbalans en de hond kan niet meer goed ontspannen. De spanning die dat in zijn koppie teweeg brengt geeft hem heel veel stress in zijn lichaam waardoor zijn spieren en bindweefsel onder spanning komen te staan en de hond als ware strak in het lichaam komt te staan, daarnaast kan het zijn dat de organen ook niet goed meer werken, dit is soms te merken aan misselijkheid en diarree.

Door de hond te gaan masseren krijgt hij positieve prikkels via de huid, bindweefsel en de spieren naar uiteindelijk het zenuwenstelsel waardoor de hond onbewust zijn spieren laat spannen en ontspannen. De hond komt weer meer in balans en in herstel waardoor de hersenen het beter kunnen verwerken.

Hoe ga ik te werk?

Ik kom bij je thuis en zal de hond buiten observeren, we gaan het informatieformulier dat ik eerder al heb gestuurd samen doornemen en daarna zal ik de hond palperen,  dwz dat ik de hond ga bevoelen om te kijken waar de aandachtspunten zitten. Hierna ga ik de hond masseren.
Heel vaak vinden honden dit een beetje gek, want ik ga ze bewust aanraken, dat is wat anders dan een aai.
Als wij mensen naar een masseur gaan weet je wat je te wachten staat, maar voor de hond is dit allemaal nieuw.
Alles bij elkaar zal deze sessie ongeveer anderhalf uur duren.
De volgende sessies zijn meestal  30 tot 60 minuten.
Prijs:

Eerste afspraak van ongeveer 90 minuten €55 (intakeformulier, palpatie, observatie en massage)
Vervolgafspraak €30 per 30 minuten (palpatie, observatie, massage)

Km vergoeding: binnen Weesp geen. Buiten Weesp €0.23 per kilometer vanaf 1352AN.

Wil jij je hond ook helpen om zijn lichaam gezond en fitaal te houden, stuur mij dan een mailtje.

husjoppes@gmail.com